HRANA
KAO LEK

Knjiga sadrži 75 zdravih veganskih recepata, zasnovanih na celovitoj biljnoj ishrani i namenjena je svima koji žele da započnu zdravije da se hrane kao i onima koji se već hrane zdravo, ali su sve ideje iskoristili.

VIŠE O KNJIZI

Jako sam srećna što mogu da otkrijem da je knjiga „Hrana kao lek“ ponovo dostupna!

Kada su prvih 1000 primeraka rasprodati za nešto manje od četiri meseca, shvatila sam da ne treba puno da čekam do štampanje drugog izdanja. U toku prelaska na biljnu ishranu tražila sam recepte sa stranih sajtova i često sam ih prilagođavala našem tržištu. Zapisivala sam mere u jednu svesku i iz šale izjavila da ću jednog dana tu svesku unovčiti. Prošlo je dosta vremena i ja sam naučila kako se kombinuju namirnice i šta zapravo predstavlja celovita biljna ishrana i koja razlika u odnosu na vegansku ishranu. Počela sam da smišljam i pravim sve više recepata. Iz svega toga proistekla je ova knjiga koja sadrži 75 sto posto veganskih recepata koji ne zahtevaju dodate aditive, veštačke zaslađivače i zasnivaju se na celovitoj biljnoj ishrani.

Svakim pažljivo odabranim receptom koji se našao među koricama ove knjige, želela sam da pokažem da celovita biljna ishrana, pored toga što može da leči, može da bude ukusna. Beskrajno sam zahvalna i inspirisana svima onima koji su odlučili da uz nju promene svoje životne navike.

Cena knjige je 20€.

JEDAN OD RECEPATA

SASTOJCI:

200 g skuvane leblebije

1 kašika tahinija (15 g)

3 kašike soka od limuna

1 čen belog luka

2 kašike hladne vode

1/4 kašičice soli i bibera

PRIPREMA:

Sve sastojke izblendati u secku ili multipraktiku.

Čuvati u frižideru do 5 dana.

Napomena: Ako koristite leblebiju iz konzerve, prokuvajte je oko 20 minuta sa malo sode bikarbone da biste lakše skinuli kožicu. Na taj način dobićete kremastiji humus.

LEPE REČI O KNJIZI

Gordana Vazić

Poštovana dr. Jovana, danas mi je stigla vaša knjiga. Odmah sam je celu prelistala, od recepta do recepta. Sve pohvala za trud koji ste uložili u istu, a ono što je meni mnogo važno je to da sam čitajuči uvidela da sam na pravom putu. Hvala vam što sa nama delite vaše znanje. Što pomažete i trudite se svim silama da ukažete.

Sanja Šircelj

Knjiga je stvarno odlična, mada sam to od Vas i očekivala. Počev od napomena u vezi sa spremanjem pa nadalje. Inače moram vam reći da izuzetno cijenim Vaš rad, znanje, način na koji prezentirate i edukujete. Pravo je zadovoljstvo u moru samoprozvanih nutricionista, eksperata za sve i svašta, slušati nekog poput Vas.

Jovana N.

Ovo je prva knjiga, a imam ih više sličnog sadržaja, u kojoj bukvalno svaki recept uspeva i svaki je sjajan. Probala sam sigurno polovinu recepata iz knjige i svi su preukusni, a posebno mi je fascinantno što su mere tačne u gram. Do sad sam uvek nešto morala da dodajem ili oduzimam, a tvoja je bukvalno kako piše. Hvala ti za divne nove ukuse.