Jako sam srećna što mogu da otkrijem da je knjiga „Hrana kao lek“ ponovo dostupna!
Kada su prvih 1000 primeraka rasprodati za nešto manje od četiri meseca, shvatila sam da ne treba puno da čekam do štampanje drugog izdanja. U toku prelaska na biljnu ishranu tražila sam recepte sa stranih sajtova i često sam ih prilagođavala našem tržištu. Zapisivala sam mere u jednu svesku i iz šale izjavila da ću jednog dana tu svesku unovčiti. Prošlo je dosta vremena i ja sam naučila kako se kombinuju namirnice i šta zapravo predstavlja celovita biljna ishrana i koja razlika u odnosu na vegansku ishranu. Počela sam da smišljam i pravim sve više recepata. Iz svega toga proistekla je ova knjiga koja sadrži 75 sto posto veganskih recepata koji ne zahtevaju dodate aditive, veštačke zaslađivače i zasnivaju se na celovitoj biljnoj ishrani.
Svakim pažljivo odabranim receptom koji se našao među koricama ove knjige, želela sam da pokažem da celovita biljna ishrana, pored toga što može da leči, može da bude ukusna. Beskrajno sam zahvalna i inspirisana svima onima koji su odlučili da uz nju promene svoje životne navike.
Cena knjige je 20€.
200 g skuvane leblebije
1 kašika tahinija (15 g)
3 kašike soka od limuna
1 čen belog luka
2 kašike hladne vode
1/4 kašičice soli i bibera
Sve sastojke izblendati u secku ili multipraktiku.
Čuvati u frižideru do 5 dana.
Napomena: Ako koristite leblebiju iz konzerve, prokuvajte je oko 20 minuta sa malo sode bikarbone da biste lakše skinuli kožicu. Na taj način dobićete kremastiji humus.